Conciliacions


Portal de Conciliacions

La conciliació és el tràmit previ abans de presentar una demanda judicial al Jutjat social. La finalitat és, precisament, evitar el procediment judicial amb un acord entre les parts en situacions de conflicte com acomiadaments, canvis substancials en les condicions de treball, etc. Si finalment hi ha demanda al Jutjat Social, cal acreditar l'intent de conciliació prèvia aportant el certificat de l'acta de conciliació. És doncs un tràmit obligatori, llevat d'alguns casos previstos a la Llei reguladora de la jurisdicció social. Es pot iniciar de forma telemàtica a través d'aquest portal (amb signatura electrònica) o bé presencialment. La papereta de conciliació s'ha d'adreçar als òrgans de conciliació del lloc de la prestació dels serveis o del domicili dels interessats, a elecció de la persona sol·licitant. Aquest portal està disponible per als Serveis Territorials de Girona, Barcelona, Tarragona, Terres de l'Ebre i Lleida, i per a les Unitats de Conciliació de Cornellà de Llobregat, Granollers, Manresa, Mataró, Sabadell, Terrassa, Reus, Vic, Vilanova del Camí i Vilanova i la Geltrú.

Actes de conciliació suspesos
S'emetran noves citacions per a la realització dels actes de conciliació suspesos, a partir de la data de l'aixecament de les restriccions de determinades activitats presencials per la declaració de l’estat d’alarma sanitària.
Presentació telemàtica obligatòria per a professionals
Les persones físiques que realitzin activitat econòmica professional estan obligades a presentar les paperetes de conciliació per mitjans telemàtics, de conformitat amb la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les Administracions Públiques, i l’Ordre PDA/20/2019, de 14 de febrer, sobre les condicions per a la posada en funcionament de la tramitació electrònica.
Procediments excepcionals per als actes de conciliació suspesos
Instrucció 10/2020, de 7 de maig, de la Secretaria General del Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, sobre la tramitació de les conciliacions laborals suspeses per la declaració de l’estat d’alarma provocat pel COVID-19 (Consulteu documents de suport>Normativa).

·          PROCEDIMENT EXCEPCIONAL PER ALS ACTES DE CONCILIACIÓ SUSPESOS AMB PREVISIÓ D’ACORD
·          PROCEDIMENT EXCEPCIONAL TELEMÀTIC PER ALS ACTES DE CONCILIACIÓ SUSPESOS AMB PREVISIÓ DE RESULTAT SENSE AVINENÇA

Data de reinici de les activitats presencials amb cita prèvia

SERVEIS TERRITORIALS BARCELONA
Setmana del 8 al 12 de juny de 2020: es realitzaran només les conciliacions ràpides amb citació a la seu de Barcelona ciutat i els procediments suspesos que tinguin una citació replanificada confirmada dins d’aquestes dates.
Les UNITATS TERRITORIALS de Cornellà Ll. Granollers, Mataró, Terrassa, Sabadell, Manresa, Vic, Vilanova del Camí i Vilanova i la Geltrú temporalment no es troben operatives.
Designes de representació: no està operatiu aquest servei.
SERVEIS TERRITORIALS GIRONA
Reobertura OAC a partir del dia 2 de juny de 2020. Cal cita prèvia per a tots els tràmits, incloent la presentació de demandes de conciliació: 
Per internet: https://gen.cat/citaprevia / Per telèfon: 872 975 124 i 872 975 131 (de dilluns a divendres, de 9 a 19h)
Es realitzaran les conciliacions que tinguin citació a partir del 8/06/2020.
Designes de representació es faran dimarts, dimecres i dijous de 10 a 11 hores, cita prèvia a l’enllaç https://ovt.gencat.cat/gsitfc/AppJava/citpre/citpre.do?officeId=181&unlockTopics=true&reqCode=officeDetails&topicChildId=29389&topicParentId=1791
SERVEIS TERRITORIALS TARRAGONA 
La Unitat de Reus es troba temporalment fora de servei.  
La Unitat de Tarragona es troba operativa des de l’1/06/2020 i es realitzen les conciliacions que tenen citació a partir d’aquesta data.
Designes de representació: sol·licitud de cita prèvia a conciliacionstarragona.treball@gencat.cat
SERVEIS TERRITORIALS LLEIDA 
Es realitzaran les conciliacions que tinguin citació a partir del 5/06/2020.
Designes de representació en horari de 9h a 14h, amb cita prèvia (telèfon 973 67 95 75)
SERVEIS TERRITORIALS TERRES DE L'EBRE
Sense determinar.
Requeriments tècnics del Portal

1.  Sistemes operatius: Windows XP (*), Windows Vista (*), Windows 7, Windows 8, Windows 10 i Apple Mac.
    (*) Els Windows XP i Vista no tenen actualitzacions per la qual cosa el programa Java no funciona correctament.
2.  Navegadors: Explorer, Mozilla-Firefox, Chrome, Safari i Edge.
3.  Adobe Reader 8.1.3 o superior. Es pot obtenir a http://get.adobe.com/reader/otherversions/.
4.  Claus públiques de l'Agència Catalana de Certificació. Es poden obtenir a https://www.aoc.cat/suport/knowledge-base/claus-publiques/.
5.  JVM (Java Virtual Machine) 1.6, però és recomanable tenir la última versió instal·lada (es descarrega automàticament a http://www.java.com/es/). Les darreres actualitzacions de JAVA requereixen que s'agregui a la llista de seguretat del Tauler de Control de Java les 3 URLs següents: https://conciliacions.gencat.cat, https://signador.aoc.cat i https://idp4-gicar.gencat.cat (Podeu consultar el “Manual d’actualització de Java” que hi ha dins dels documents de suport del Portal de Conciliacions).

 

Avís legal | Accessibilitat | Sobre gencat | © Generalitat de Catalunya